There is something about the Åland Islands





Time at Åland is running to it's end; viimeinen työpäivä takana, laivamatka kotiapäin varattuna, silloin suuntaan kotikaupunkiin takaisin ekaa kertaa kahteen kuukauteen.

Ei haluisi lähteä vielä, mutta toisaalta, onhan kotiin aina mukava palata ja nähdä perhettä ja kavereita. Kesä on mennyt niin uskomattoman nopeasti - uudessa paikassa, uutta oppien, erinomaisesti viihtyen, tuntuu kuin kaikki loppuisi juuri, kun se on alkamassa. Pari kuukautta ei ole sinänsä aika eikä mikään - pärjäisin oivasti poissa kotoa vaikka vuoden, nyt kun on tavallaan "treenannut" pari kuukautta lähellä, mutta kumminkin kaukana.

Åland Islands is so amazing . Tässä paikassa on sellaista charmia ja viehätystä, jota ei pysty selittämään , ellei itse käy paikan päällä. Ruoka, rauhallisuus, iloiset ihmiset ja ennen näitä kaikkia - upea luonto, maisemat, meri ja puhtaus joka puolella. En osannut kyllä yhtään arvioida kesän alussa, millaiseen paikkaan olen tulossa, enhän ollut ennen käynyt täällä (paitsi 1 vuotiaana, kun tipahdin pää alaspäin rappuja alas Hammarlandin mökillä, eli ihme että olen vielä tässä..) :).. ei siitä sen enempää. Mut jep, nopeasti kumminkin oppi tuntemaan paikat ja uskomatonta miettiä, ettei vielä kaksi kuukautta sitten tuntenut saarta, nyt tämä tuntuu toiselta kodilta!

Haluan rohkaista kaikkia olemaan uusille jutuille mahdollisimman avoimia, sillä jos olisin empinyt enkä lähtenyt matkaan, olisi kaikki tämä hieno jäänyt kokematta. Aina matkailusta ja uuden kokemista on elämälle hyötyä, ja jos siihen vielä liittää arvokkaan työkokemuksen lisäksi, niin paketti on valmis.  Olet aina kokemusta rikkaampi - se ajattelutapa on hyvä pitää mukana elämän läpi. Ja kun kerran lähdet, se on helpompaa myös tulevaisuudessa!

Lähtemisessä on  aina kaksi puolta- se kasvattaa, ja se ilahduttaa suunnattomasti. Pieni koti-ikävänpoikanen matkan varrella on luonnollista, ja ihan mukava kokea välillä, silloin voi ajatella, että kyllä minä täältä kotiinkin joskus olen tulossa (Jos et tosin viihdy niin hyvin, että haluat muuttaa ko. paikkaan..niin voi myös käydä). Omassa tilanteessani olisin viihtynyt vielä paljon pidempäänkin. Hauskin ja paras kesä. Love this place, This has been unforgettable!

Ajattelin kirjoittaa virallisen kuvakirjan "There's something about Åland", mut päätinkin (ainakin näin aluksi..) kasata kaikki parhaat muistot matkaltani tähän. Just so you all can see, why Åland is so amazing to explore, ettei tarvitse sanoin sen enempää kuvailla. Enjoy!


















































 DRICK DEN! -mange makers







TACK Åland for a greit journey!!
And last but not least, a special thanks to:
Not probably the best beer in the world, utan certainly the best beer in the world!!
//Nina

Kommentit