Boltsipaita ja räikyvä neule



MOLEMMAT : H&M

Noin viikko sitten H&M'stä löytyneitä kuteita sain vihdoin näytille!

+:
Pirulliset kesähelteiden mäkäräiset

Tämä nyt ei liity mitenkään mihinkään, mutta halusin vain kertoa, että suomesta löytyy purevia hämähäkkejä indeed..!

Hämis - iskun sain kokea maatessani pitkin pituuttani takapihamme portailla. eka purukohdasta tuli vähän "pintaverta", et suht kova oli isku, mut aattelin et joku oksa tai piikki vaan raapaissut epähuomiossa.
Mitään ei tuntunut sen päivän aikana enää kummemmin, mut eilen oli sitte ilmestynyt puremanjälki ja kova punoitus/kirvely. Tiedän mikä on syypää  - hyppyhämähäkki tietty!! Näin sen istuvan mun vieressä tuijottamassa vähän sen jälkeen, kun tuosta jalasta verta tuli. Olin sen verran kiinnostunut, mikä laji oli kyseessä, kun olen aiemmin nähnyt noita pikkusia vikkelään kääntyviä/hyppiviä otuksia ja miettinyt, mikä mahtaa olla kyseessä.

Joten tokihan se oli Googlattava!! Kyseessä siis hyppyhämähäkki, extreemin tarkkanäköinen minimaalinen hämähäkkilaji, joka pystyy hyppäämään 40 kertaa oman koonsa matkan (vertailuna: ihmisen loikkaaminen 100metriä!). Se on aktiivisimmillaan helteellä ja zoomailee ympäristöään erityisen tarkasti jopa pitkän matkan päästä ja kiinnittää myös huomionsa ihmiseen, vaikka saalistaakin kärpäsiä lamauttamalla nämä puraisullaan. Tämä otus oli siis tarkkaillut mua ja päätti sitte hypätä ja tuikata oikein kunnolla!! Onneks ei saannut lamautettua, hah.. :D

En halua mitään rumilusta tänne näkyviin joten en lisää kuvaa, mutta tästä näet mitä tarkoitan.. (huom. kuvat hämähäkeistä on zoomattu miljoona kertaa, kyseessä erittäin pieni äkäpussi.) Sen takia monet eivät tiedä näiden olemassaolosta mitään; mut vähä freaky juttu kun ne näkee noin pirun hyvin!

//Nina

Kommentit