Lately around here



Yläkuvat: Froooost, on the ground. Vaikkei täällä nyt lunta ole vielä lähimaillakaan, on sentään jotain mikä muistuttaa että talvi on tuloillaan- keli on ollut nippanappa plussan puolella koko viikonlopun. Teimme kaverin luona tosi maukasta lasagnea perjantaina- siihen tuli lisäksi mozzarellaa ja paprikaa- toimii tosi hyvin!

/ upper pictures: there's frost on the ground, the weather has been barely on the plus-side this weekend. A little bit christmassy feeling, then! We made with a friend a delicious lasagne feat mozzarella and paprika. Very nice!

Alakuva: Beck -leffamaratonia, suosikit i stormens öga ja levande begravd. Hiffasin näes että niitä voi katsoa kokonaisina Youtubessa (oon tosi hidas näissä jutuissa...) mut jees parempi myöhään hiffata kuin ei milloinkaan;D joten koukussa ollaan, det är jätte spännande att kolla på svenska, jotenkin kun aina kuulee pelkkää englantia ja espanjaa täällä huudeilla, jotenkin kaipaa ruotsinkieltäkin.. ;D (grannen: Martin, ska du inte lugna ner dej lite nu och ta en riktigt rejäl stänkare!!!)

/ the picture down: i have watched swedish thrillers, Beck-movies in a marathon lately, i figured that you can watch full movies on youtube, better to figure out late than never..;D 

Vieressä alakuva uusin sketchbook - projekti, mitä pukkaa koulussa ja palautus ennen joululoman alkua. Eli hommaa riittää nyt niin sanotusti loppukirivaiheessa. Aiheena: luovan alan yrittäjät, sain opettajalta työstettäväksi yrittäjän Tavi Gevinson. En ollut aiemmin edes kuullut, kyseessä 11 vuotiaana bloggaamisen aloittanut huippusuosittu tänä päivänä 16v. amerikkalainen teinisensaatio. Ihan huikea tyyppi oon täysin hänen lumoissa, olen tujoitellut videoita aivan innoissaan:D hän on feministi ja seisoo vahvasti oman tyylinsä takana, ostaa second handia ja luo täysin oman tyylin. Jo kaksi vuotta sitten hän puhui yleisön edessä kuinka internet vaikuttaa nykyajan muotiin ja kuluttamiseen. Ostetaan jotakin, ja seuraavassa hetkessä ostetaankin jo jotain uutta - se on ikäänkuin jatkuvaa kulutusta. Ja ko.tuotteen ikähaarukka on se pari viikkoa-2 kuukautta.Tavi  liputtaa sen puolesta, että pystyttäisiin katsomaan hieman taaksemme ja vaikka uudistamaan vaatekappaleitamme, jotta ei aina oltaisi tukka putkella ostamassa. Tämä sai miettimään myös omaa ostokäyttäytymistä-tykkään ostaa uutta, mutta säilytän vanhaakin ja onneksi näin, sillä nyt lähiaikoina on alkanut huomaamaan tuunaamisen ilon.

Täytyy sanoa, että on siinä fiksuin teini-ikäinen, jota olen koskaan kuunnellut.. Jotakin suosiosta kertoo myös se, ettei moni saa 13-vuotiaana kutsuja NYC-muotiviikoille... ;D eturiviin!

[caption id="attachment_1443" align="aligncenter" width="640"] Tavi Gevinson-kuva Google haulla[/caption]

The sketchbook projekt, final one for this semester. The subject is creative field entrepreneurs, im doing mine about Tavi Gevinson, famous american teenblogger whos now 16 and started when she was only 11 years. Very,very interesting-im facinated about her,i  just look at the amazing clips about her. She talked 2 years behind how consuming is taking over the fashion nowadays - people buy something and in the next second they buy something new again. And the life-cycle of the products are very short. She would hope that people would become less consuming and think what we could do dfferently. Shes been even invited to Fashion Weeks, first time when she was only 13.



Ja vähän asukuvaa menneiltä päiviltä ja viikolta..

/Some outfit's from lately.

Hyvin samanlaisissa vaatekappaleissa ollaan menty, Primarkin lämmin huivi (lämmittää muuten kätösiä siinä samassa), ikivanhat (ja kuluneet...) bootsit mutta ain niin mukavat, Topshop kirjavat leggingsit, H&M musta hame (kuva vas.), ja la- asu Topshop burgundy mekko. Yksi syksyn suosikkiostoksista Englannissa !Muumimamma laukku aina mukanani, tosi kiva ja kätevä, ihan sen takia että mukaan tulee otettua tasan sen minkä tarvii eikä täten kanna olkapäillään kiloittain turhaa tavaraa. Välillä kyllä epäilen että jotain on unohtunut jonnekkin, kun kamaa on niin vähän.. :D

/Kind of the same clothings, the Primark scarf which warms your hands at the same time, and also the old boots (which are fantastic), H&M black skirt in the middle, and TopShop burgundydress on the right, definetly one favourite i bought here in England. Also my black vintage handbag, great to carry and you only take the stuff you need with you.

Hauskaa ekaa adventtia (joka kyllä meni jo menojaan) ja joulukuun alkua!

Täällä tosiaan ei pysy yhtään perillä pyhistä,, vähän vaikea päästä joulutunnelmaan mut kyll se täst ilox muuttuu:)



[caption id="attachment_1446" align="aligncenter" width="500"] Kuvat weheartit.com[/caption]

Kommentit