Preston creative walk





Keskiviikkona osallistuin Local Motion - Preston creative walk - tapahtumaan, jonka oli järjestäneet ryhmä Fashion Entrepreneurship kolmannen vuoden opiskelijoita. Sen ideana oli avata silmät sille mitä kaikkea Prestonilla on tarjota vähän pintaa syvemmälle. Olen vissiin muutamaan otteeseen jo kirjoitellutkin Prestonin shoppailumahdollisuuksista. Tämä oli hyvin hyödyllinen ja erilainen luova rundi kun se mihin olen itse täällä tottunut ( eli edit: Primark, Topshop, Laura Ashley,Next jne.) eli hyvin ketjupainoitteista on ollut, yleensähän turistina painelee aina niihin "tuttuihin ja turvallisiin" ketjupaikkoihin jotka näyttävät ulospäin isoilta ja siltä että sieltä löytää etsimänsä.

No, tämä creative walk vei meidät mukaviin pieniin kuppiloihin ja vintagehelmiin Preston city-centressä. Ekana suuntasimme (ahvenanmaaltakin löytyvään!) Emmaus second hand - liikkeeseen jonka yhteydessä löytyy myös pieni pariisi-tyylinen kahvila. Siellä sitten joimme päiväcappucinon makean leivoksen kera ja kuulimme mistä Emmauksessa on kyse. He siis ovat hyväntekeväisyysjärjestö ja kierrättävät huonekaluja vähävaraisille ja tekevät näin siis hyvää myös maapallolle. Montako tonnia huonekalua ne sanoivat vievänsä..monta kymmentä tonnia huonekaluja vuodessa taisi kumminkin olla. Ihan suunaton määrä, jokatapauksessa. He myös tarjoaa töitä ja vaatteita vähävaraisille.

/ On wednesday i participated in Preston Creative walk which was arranged by Fashion third year students from our university. The aim was to open eyes to Preston hidden treasures and places that Preston offer other than the high-street retails. The first stop was Emmaus, which is a charity-place where they give out furniture and clothes to people with less money. There is also a Paris-style-café in the same place.





Suuntasimme seuraavaksi Wonderland - nimiseen second hand putiikkiin. Tosi hienoja vaatteita eikä liian täyteen tupattu liike vaan sieltä löytää kivasti omat suosikkivaatteensa. Näyteikkuna oli somistettu vanhalla gramofonilla ja kassakoneella. Joku ehkä saattaa arvata, että tuo rekki ylläolevassa kuvassa oli aika mun suosikkirekki......

/Next stop, Wonderland Second hand boutique. It wasn't too crowded with clothes so you found quickly your own favourites. Mine is in the picture above, retro jeansjacket's.





Jahas, ja mitäs tässä näkyykään....luovuuteen kuuluu tietenkin oluttakin niin ideat lentää paremmin. Eli, tässä Black Horse pubi jossa olutmaistajaiset ja kuulimme paikan pitkästä historiasta ja käytiin alakerrassa sijaitsevassa panimossa. Tuli hieman Stallhagen mieleen, lievästi sanottuna 8))

/So, here we came to the pub and beertasting, Black Horse pub with a long history and brewery downstairs.



Preston central library+art museum











Strictly cupcakes, tosi viihdyttävä pieni kuppila sivukadulla Prestonin pääshoppingkadun kupeessa. Nautittiin afternoon teat tietenkin cupkakesin kera ja saimme vielä tuosta vitriinistä valita mukaan omat kakut matkalle. Ennen tätä oltiin käyty myös joogassa, josta ei tullut otettu kuvaa. Pääsimme hieman testaamaan hengitystekniikoita ja täytyy sanoa että rentouttavaa oli, vaikkei joogattu kuin noin 5 minuuttia.

/lovely Strictly Cupcakes, a charmy small café on a side-street next to Preston main shopping street. We enjoyed afternoon tea with the cakes, of course, and we got to pick our own ones for the road as well. Before this we went to a jooga-place,where i did not take pictures. It was very relaxing even though it lasted only about 5 minutes.





HEY!Did someone order a Long Island Ice Tea???





.....viinat sekaan.....

/there goes the alcohol..



....ja lisää viinaksia?? huh tässä väsyy käsi.....

/What more alcohol??crazy...



SHAKE!!! (tässä vaiheessa baarimikkokin otti pari askelta suosiolla taka-vasemmalle)

/ Then the shake, at this point the bartender went a few steps back, wonder why...):D



.....my first bartending drink is ready..!! Sainko duunin??? Not this time, öhm....

/the first drink is ready, i wasn't hired this time, unfortunately;D

Haha, tässä siis olen ihan meikä itse baaritiskin takana (kerrankin näinpäin) Baluca-yökerhon drinkkibaarissa. Kyseessä tosi tyylikäs cocktailbaari ja voi hyvänen aika, miten hyviä drinkkejä ne siellä vääntää. En yleensä koskaan tilaa Long Islandia, mutta toi oli kyllä hyvä vaikka nyt itse sanon (no baarimikon avustuksella ja hän asennuspäällikkönä tietenkin onnistuu) Tuo oli kyl rundin hauskin hetki, juomiseenhan se sitten meni:D Bartending on ihan siistiä mut taidan jättää sen niille jotka ei oo niin jäissä kun mä olin..:D

/i am bartending myself in Baluca cocktail bar. Wow, the drinks tasted very awesome. I normally don't drink Long Island, but this one was brilliant (even though i say it myself...edit; with a little help from the bartender it works) :D This one was the funniest place i think, though i think i leave the bartending to faster proffessionals from now on... ;D



..tässä seurattiin miten tehdään cosmopolitan pienellä räjähdyseffektillä, tuosta tuli sellainen tähtisäde-pamahdus kun tuota sitruunaa lämmitti hetken...

//bartender making a cosmo by warming up the lemon so a lightning effect happens..



.. ja tässä mojito. Taas tulentekovälineet olivat mukana menossa, noita mintunlehtiä haudutettiin tuolla lasissa hetken ja savua tuli armottomasti, ylläoleva palohälytin oli laueta:D mut lopputulos: jumalaut, parasta ikinä - ihan mielettömän makuinen mojito.

//And here comes the mojito. Again a lighter, warming up the mintleafs in the glass and there was a hell lot of smoke;D but the taste afterwards..? Soo great.....

Saimme mukaan paljon kaikkia lahjoja rundin aikana. Lisäksi rankattiin aina paikka asteikolla yhdestä kymppiin mitä tykättiin. Ei varmaan tarvitse miettiä, että aika monta kymppiä tuli arvottua:D

/ After every place we ranked it from 1-10, and it is probably not hard to guess that many number 10's was given ;D We also got presents from various places.





Tyhjä baari just for us!Oli aika kiva nähdä tuon paikan tyhjillään, viimeksi käytiin Halloweenina ja tupa oli täynnä....

/ The bar was empty and just for us;D



Kaikenkaikkiaan, oli tosi hauska iltapäivä/ilta, sai uuden käsityksen Prestonista ja tietää nyt uusia paikkoja minne suunnata. Lahjoista,varsinkin tuo päähuivi/kangasvyösysteemi oli aika hauskannäköinen. Se oli lahja Retro Rehab-liikkeestä, johon ei mentykään, siellä täytyy ehdottomasti käydä pyrähtää.

/ The whole day was really nice and enjoyed the round much, now i know a few more places where to go in Preston. From the presents, liked that retro style hairaccesorie/belt, from Retro Rehab.



Outfitpictures;





Paita/shirt Vero Moda, Pants ft.belt Nelly, jakku/blazer Primark, hairaccessorie Stradivarius

Hauskaa viikonloppua! Täälläpäin olisi tarkoitus ostella hieman joululahjoja näin vikan England viikonlopun kunniaksi. Eilen tuli seurattua hetken areenan kautta linnan juhlia, tottakai, sen verran isänmaallista sitä on :Den viitsi tehdä topit ja flopit-postausta, siitä pitää kyllä seiskat ja iltalehdet huolen..:D ja kääk-juoruissa lienee näkyä lattialla makaavaa Kanervaa poikineen...

/ Have a happy weekend! around here i have tought about buying a little bit christmas presents. I checked a little bit Finlands independenceday-party online yesterday, too:)

Kommentit