Suomen paras muotilehti at the moment





Jos minulta kysytään, ei ole epäselvää, mikä on Suomen tämän hetken kansainvälisin ja kiinnostavin muotilehti. Eilen käytyä ekaa kertaa kaupassa kotiinpaluun jälkeen menin lähes heti lehtihyllylle nappaa mukaan joulu-tammikuun Costumen julkaisun. Ja niin siinä sitten kävi, että lähes kahdeksi tunniksi uppouduin sen pariin iltasella. Harvemmin lehteä lukiessa käy läpi jokaisen jutun -tässä kävi niin, luin kaikki lehden kirjoitukset, sillä se on niin mielenkiintoinen. Tämä oli siis kolmas (jos laskin oikein) Costumen numero Suomessa, lehtihän on sisarjulkaisu jo Norjassa ja Tanskassa olemassa oleville lehdille. Eka numero ilmestyi elokuussa, ja jo silloin oli heti julkaisupäivänä pakko käydä hankkii se käsiin.

/This is mostly for the finnish readers, i introduce the latest issue of new Costume magazine which i bought yesterday. 



Mikä tekee sitten Costumesta niin loistavan? Tässä muutama esimerkki tästä uusimmasta numerosta:

- Kansainväliset muotijutut. Editorial - puoli muistuttaa paljon brittien suosikkilehteni Bazaarin tyyliä, joten siksi pidän tosi paljon Costumen minimalismimuodista jossa "less is more". Myöskin retail-muodissa esitellään kansainvälisiä brändejä, kuten Nextin, Topshopin ja Asoksen tuotteita, joita voi kaikkia ostaa hyvin netin kautta, ja ovat täten kaikkien ulottuvilla ettei tarvitse ulkomaille matkustaa.



Vertauksena: Tässä aukeama uusimmasta Harper's Bazaarista, eli aika samankaltaista editorialia siinä kuin Costumessakin.

- Edelläkävijätyyliset jutut, jossa ei toisteta liikaa jo olemassa olevaa, vaan suunnataan nokka kohti tulevaa. Nyt tulossa taas paksut hiuspannat - tottakai niiteillä, tämän hetken trendiyksityiskohdilla,somistettuna. Costumen lukeminen oikeasti avartaa omaa trenditietämystä - voit sanoa, että tavallaan opit jotain uutta sitä lukiessa.

- KATUMUOTIJUTUT. Tämä on erinomaisen tärkeä section. Tätähän ihmiset haluavat lukea muotilehdissä, ei pelkästään mitä suurilla catwalkeilla nähdään, vaan myöskin mitä muodista kiinnostuneet ihmiset pukee yllensä tällä hetkellä. Henkilökohtaisesti saan näistä itse eniten irti. Toki catwalk toimii hyvänä inspiraation lähteenä, mutta lopulta on se kyllä se katumuoti, joka auttaa eniten kun hakee inspiraatiota vaatteiden yhdistelemiseen. Uusimmassa Costumessa kurkataan niin Lontoon,Helsingin,Milanon kuin Pariisinkin katumuotiin.

- Bloggaajat ja lukijat fokuksessa. Tämäkin on hieno juttu, suomesta ei vielä löydy lehteä, jossa lukijat saisivat näin paljon vaikuttaa itse lehden tekoon. Tykkäsin Costumessa erityisesti bloggareiden palstoista, jossa he bongaa muoti-uutuuksia: esimerkiksi trendikäs musta nahkainen läppärilaukku, joka on hieman löysänmallinen, on nyt suosiossa.

- Nichenä ainoastaan muoti ja kauneus. Suomesta löytyy jo jos jonkinmoista aikakauslehteä, josta löytyy parisuhde-sekä matkailu yms. muuta juttua muodin lisäksi, tämä on ensimmäinen lehti jossa saat paljon irti muodin maailmasta lukiessa lehden kannesta kanteen. Tässä yläkuvassa mielenkiintoinen Acnen menestystarinan kertomus. Aina mielenkiintoista lukea luovan alan menestyjistä, varsinkin skandinavialaisten. Koulussa katseltiin syksyllä Alexander MQ Queenin tarina, jossa traaginen loppu, mutta kaikin puolin upea menestystarina intohimoisesta yrittäjyydestä ja omaan juttuun uskomisesta.

Costume on siis niitä juttuja, joita Englannissa hieman kaipasin, sillä tiedän että jokaisessa numerossa löytyy jotain mielenkiintoista. Costumessa näkyy paljon comfort-muotia, sellaista jokapäiväistä tyyliä, jossa viihtyy arkena, kun kumminkin niistä saa paljon enemmän irti kuin prameasta juhlamuodista. Ainiin, Costumen kurkistus vaatekaappiin - juttu oli myös tosi jees. Siinä tutustuttiin kahden tytön vaatevalikoimaan, ja sai hyvin vinkkejä vaatekaapin kulmakivistä, mitä kaikilla tulisi olla.



Tässä elegantti asukokonaisuus, yksinkertaisen tyylikäs minimalismi. Stilettokorot, burgundyhousut korkealla vyötäröllä sekä musta jakku. Nämä kun löytyvät vaatekaapista, saa helposti taiottua itselleen edustuskelpoisen tyylin niin töihin kuin juhlaan. Juhlamuotiin tuon voi maustaa vaikka statement kaula-tai rannekorulla, tai somistetulla niittijakulla.

+ a giftwrapping - tip



Jotain pientä joulujutskaa voin ehkä paljastaa, sillä ne lahjathan on nyt pakattuna. Olen jo muutaman vuoden pienten joulukorttien sijasta kirjoittanut joulutervehdyksen itse paperiin, sillä säästyy hieman roskalta. Nyt laitoin tänä vuonna kynän sijasta tervehdyksen kynsilakalla. Vähän taiteellisempi vaihtoehto. :) (koiran pakettiin en voinut laittaa, kun hän on ainut joka repii suun avulla up the wrapping..) :D

/I have in the recent years replaced the small christmas-card thing on the wrapping with writing onto the paper instead, so you save a bit of trash during x-mas. This year i made it more personal by wiriting the note with nail polish. A nice and artistic option.

+ Some present tips in last minute

Seuraan Twitterissä Versacea, ja löysin hiljattain uutisissa nämä näyttävät rannekellot ja asusteet. Tässä muutama oma suosikki niistä. Hieno joululahja prameiden asusteiden ystäville.

/i follow Versace on Twitter and saw recently these nice watches in their newsfeed. This is a perfect last-minute christmas present tip to a glamourous accessorie lover.



[caption id="attachment_1935" align="aligncenter" width="251"] Green Vanity[/caption]

[caption id="attachment_1936" align="aligncenter" width="371"] DV One cruise pink[/caption]

[caption id="attachment_1937" align="aligncenter" width="301"] Krios[/caption]

Kuten huomaa, jo nyt tässä vaiheessa näkyy kevään raikkaita värejä asustemuodissa. Limetinvihreä saapuu kovaa vauhtia, pinkki kello taas antaa sellaisen lisän asuun, ettei oikestaan muita asusteita tarvitsekaan. Kaikki kellot löydät Versacen sivuilta.

/As you can see, there's already now fresh spring colors in the accesorie-fashion. Limegreen is coming again, and a pink watch gives you a big kick to your outfit. All the watches you find on Versace webiste.

Tämän videon piti postata jo jonkin aikaa sitten, se liittyy kelloihin &asusteisiin niin vahvasti että sopii tähän, kyseessä Cartier-merkin Christmas tale mainos, mun mielestä tosi suloinen (klikkaa ja pääset videoon). Näitä on ilo katsella ja ne jää mieleen, toisin kuin jäätävät "ostaostaosta" mainokset joissa ei ole mitään tunnetta tai stooria.



/ This is the lovely ad for Cartier this christmas, love the feeling in it.

+ Luonneanalyyseja

Jos kiinnostaa horoskoopit ja kaikenmuotoiset luonneanalyysit, kannattaa mennä Ennustukset.com sivuille. Siellä saat selville tarkan selityksen omasta luonteestasi, joka voi olla pelottavankin todellinen. Itse en oikeastaan seuraa orjallisesti horoskooppeja, mutta täytyy sanoa, että voi ne ihan mielenkiintoisiakin olla, esimerkiksi tuo ennustukset-sivun horoskooppi on tosi yksityiskohtainen ja periaatteessa hyödyllinen. Kaikki persoonallisuudethan on loppupeleissä erilaisia, mutta voi sitä tokaista, että kaikkia samoja tähtimerkkejä yhdistää jokin tietty sama luonteenpiirre.

/Nina

Kommentit