Arkisia askareita

Mun arkisiin askareisiin on (ainakin tällä Suomi-lomalla) kuulunut kotona kokkailu. Englannissa jollain tavalla raaka-aineet ovat niin erilaisia tai niitä saa etsiä kissojen ja koirien kanssa.. jos haluat vaikka kanafilettä tuoreena pannulle, on sieltä turha etsiä mitään niin laajaa valikoimaa kun meiltä suomesta löytyy tuorelihavalikoimassa. Sen sijaan taas pakaste-altaat notkuvat kaikkea maailman tavaraa eli frittiruoka on kyllä mitä yleisintä englannissa, eli yleensä tyydyn siihen kun mielikuvitus ei pahemmin laukkaa kaupassa, eli mikään kulinaristin paratiisi ei englanti oikein ole..:) mutta asiaan, tässä tein vuohenjuusto-kanasuikalesalaattia.


/on my holidays in Finland i been cooking a lot on weekdays. Here you can easily find fresh ingredient's, a wide range of them, while in England there is more fried and frozen food. Here i made a chicken-goat cheese salad.




 



Tarvitset salaattiainekset, vuohenjuuston pötkönä tai valmiiksi siivutettuna, kanasuikaleita, pastaa ja paistovälineet. Tästä syntyy aika täyteläinen salaatti eikä siihen liiemmin mitään tarvitse, ehkä etikkaa tai salaattiöljyä. Itse laitoin myös pippuria sekaan.

/you need the salad ingredient's, goat cheese, chicken strims and pasta. With this you get a fully salad and not much else is needed, maybe some salad vinegar, and i added pepper as well.



+ lisä-annos, tuoreista raaka-aineista puheenollen, Porvoon Gabrielsissa tuli lauantaina ekaa kertaa testattua paljon kehuttuja pizza-annoksia ja voi kulkaa, ei ole turhaan taas hyvä sana kiertänyt. Oli nimittäin kyllä parhaita pizzoja, joita olen maistanut, tämä veti vertoja kyllä Prestonissa Tinos ravintolan italialaiselle pläjäykselle, vaikea sanoa kumpi skaban voittaa;

/a dish more; speaking of fresh ingredient's, here's a pizza i had at new pizza restaurant Gabriels in Porvoo last saturday, i heard it's a great place and tasty pizzas which was so very true;

[caption id="attachment_2326" align="aligncenter" width="664"] Pellinge-pizza: keitettyä kananmunaa, tilliä, creme fraise, lämminsavulohta,juustoa[/caption]

[caption id="attachment_2327" align="aligncenter" width="663"] Huomaa: English breakfast pizza saatavilla Gabrielsissa;)[/caption]

En tiiä mistä tuli mieleen mutta ajattelin kirjoittaa vähän arjesta ylipäätänsä. Ehkä tämä tuli lähinnä siitä Iholla-sarjasta jonka toinen kausi alkaa nyt kohtapuolin. Nykyään ihmisiä kiinnostaa muiden arki paljonkin. Blogien kautta haetaan vinkkejä ja pientä piristystä omaan arkeensa, tai sitten niitä luetaan viihteen vuoksi,itse seilaan sellaisille sivuille joiden teksteihin voin samaistua tai joiden blogit on vähän niinkuin kaltaisiani. Sosiaalisen median avulla on nykypäivänä myös erinomaisen helppo avata elämäänsä, näyttää mitä tänään syötäisiin ja mitä tänään jumpattaisiin. Sehän on nykypäivää, ja oikein hyvä että on ns. idea-pankkeja, joista uusia juttuja etsivät ihmiset löytää etsimänsä.

Kyselin viime viikolla mummulta, mitä tehtiin ennen maailmassa kun ei ollut tätä nettiä. Kudottiin, hän sanoi, ja muita käsityöpuuhia. Kyllä, siten saatiin vapaa-ajan täytettyä. Olisi se ainakin allekirjoittaneen mielestä varsin ankeaa olla ilman konetta viikon, jos joskus testaisi, matkoillahan se olisi helpompaa mutta tässä ihan kotosalla vaan, luulen että voisi aiheuttaa vieroitusoireita. Se kertoo miten suuri vaikutus netillä on nykyaikana. Toisaalta, ilman konetta oppisi mitä kaikkea elämää voi keksiä muuten. Harmi vaan, että tiedonhaku, tällä hetkellä kesätyönhaku, tapahtuu kaikki netin kautta 8)

/i started to think about regular weekdays in general. People search for inspiration online nowadays, and blogs are great idea-banks for this. I read blogs which i have easy to relate to and which are somehow like my own. Trough social media, it is easy to open your life nowadays, and it's very usual that people do that as well; some using twitter and facebook, some using blogs, but it is a big piece of everybodys spare time. I asked my granny last week, what they did on the time before internet revolution. She said, that they where knitting, and doing other craftwork, so that's how they filled their spare-time. I think i would have a hard time to be without internet for a week..on holidays no problem, but just here at home, when you need it for almost everything, searching for summerwork etc. Many peoples lifes are nowadays depending on the internet.


Itsellänikään ei ole pahemmin muuta juttua tehtävänä netissä kuin blogien lukeminen iltasella,enkuissa luen iltalehteä vaan en täällä kun on tuo töllö. voin myöntää että tulisi ehkä vähän tylsää, jos kaikki blogit poistettaisiin 8) Se on vähän henkilöstä kiinni, toiset tykkää hengailla tunteja facebookissa tai twitterissä, mulle blogit on luonteva osa netin ns "vapaa-aikaa" jota en käytä oman blogin työstämiseen.

/to my routines when im online is checking my favourite blogs daily, in fact, i don't do much else,other than reading the finnish news when im not at home:) I can admit that it would be a bit boring if all blogs were deleted..as i mentioned, it depends on the person which social media you spend your internet-time on.


Vuosi sitten tähän aikaan elin melko tavallista arkea ja askareet olivat perus-koti-askareita, siivoamista, sisustamista, kokkaamista, töissä käymistä ja illalla blogin päivittämistä kevyen iltapalan jälkeen. On se aika erikoista, miten suuresti oma arki onkaan muuttunut tässä vuoden aikana, mutta kuten olen kai aiemmin tokaissut, arkihan on arkea joka puolella maailmassa, jos olet sopeutuvaa sorttia. Ja aika nopeasti ulkomaillakin saa kiinni siitä niin sanotusta arkirutiinista, päivät alkavat muodostumaan tietynlaisista rutiineista. Lopulta teet samoja asioita lähes kuin kotonakin, tosin ehkä vähän tutusta poikkeavalla tavalla mutta teetpä kumminkin. Toki arkea myllertää erinäiset reissut ja muut menot kun opiskelet, ja se tekee siitä mielenkiintosta ja uudenlaista.

/a year ago, my weekdays where very normal, cooking, working, cleaning, and blogging late at night after i had my evening meal. But as i have mentioned in my blog before, you get used to the weekdays everywhere and start to build up your own routines even though you where travelling, and just like that, you do almost the same stuff abroad as home, though, in a bit different way.


Suomalaisissa blogeissa ihmisiä kiinnostaa melko paljon arkiset askareet, sen takia koitan kirjoittaa mahdollisimman rennolla ja arkisella otteella blogipostauksia myös Englannissa,sillai kuten olisin ikäänkuin kotona. Ihmisillä on täten helpompi samaistua ja löytää yhteisen sävelen, niin sanotusti.

Luulen että joskus kun saa vakkariduunin ja elämä niin sanotusti vakioituu niin siihenkin on sitten totuttelemista. Tällä hetkellä kun arki on lähes ennalta-arvaamatonta, niin turvallinen kämppä ja duuni-yhdistelmä kuulostaa toisaalta mukavalta, mutta toisaalta vähän tylsältä vaihtoehdolta. Toki sitä voi reissata ja noin edelleen valmistumisen jälkeenkin, mutta uskon, ettei se silloin (jostai kumman syystä;) enään ehkä maistukaan kolmen hektisen vuoden jälkeen. No sen näyttää aika. Tämä suomi-loma on vähän antanut taas tasapainoa siihen miltä normi-arki tuntuu ja sehän on vain mukavaa tällaisen syksyn jälkeen. Mutta mielellään lähden taas reissun päälle!

/in finnish blogs at least, people are very interested reading about regular weekdays, that's why i try to keep that feeling in my blog as well in England. Someday when i get my permanent job and apartment, i think life is going to feel very weird and different after 3 hectic years of study, in one way great and in some way boring..but i think that after 3 years of travelling settling down is going to be a good thing. 

[caption id="attachment_2333" align="aligncenter" width="450"] pictures Pinterest & my own[/caption]

Jos kirjoitus herätti mielipiteitä, do not hesitate to write back:)

/if you have some opinions, don't hesitate to write:)

Kommentit