Bonjour, it's french breakfast

french4

 

french3

french2

french1

Jos multa kysytään kumman valitsen, ranskalaisen tai englantilaisen aamiaisen, niin onhan se nyt tottakai ranskalainen. En ole English breakfastin ylin ystävä vaikka täällä asunkin-joku musta hillo, makkara, pavut sun muut sössöt ei oikein näytä houkuttelevilta..:D se koko komeus itsessään on jo aika hurjan näköistä.

Tänään tein kerrankin sellaista aamupalaa-brunssia (lauantain kunniaksi), josta voi jakaa vinkkiä täällä bloginkin puolella: chorizo-kurkku-voitäytteinen corisantti, omena ja kahvi. (eli yes, oli vähän espanja-tyylinenkin aamiainen:) Mä en ole mikään hurjan innokas kokkaaja täällä kun olen; tai kyllähän mä ruokaa teen kotona, toki, mutta se on sitten pastaa, herneitä ja lihapullia, antaakseni yhden yleisimmistä resepteistä. Kuten aiemmin olen todennut, kulinaristinen raaka-ainekokkailu kyllä jää täällä englannissa ollessa vähälle, sillä raaka-aineet ovat täällä täysin eri luokkaa, esim. kurkut, tomaatit ja muut tuorevihannekset ovat Suomessa kyllä parempia. Täällä suositaan enemään säilyke-ja paistotyylistä kokkailua.

/i made a french breakfast this sunny saturday morning, croissant with chorizo-cucumber and butterfilling, some coffee and an apple. ( yes, there was a hint of spanish breakfast then, too) :) i haven't done any special breakfast here during my time in England, it is always kind of the same cookings..:) if someone asked me which one i choose: english or french breakfast, it wouldn't be hard to choose the french one, since the english breakfast looks too heavy and messy for me. I like the raw-materials in general better in Finland, for example tomatoes and cucumbers, are more fresh there. I guess that's why england is more to the concentrate and steak food.

Vertauksen vuoksi: French and English breakfast..

french

[caption id="attachment_2649" align="alignleft" width="730"]english Kuvat Google-haulla[/caption]

Kyllä on ero melkoinen. En tiedä onko se siitä, kun on tottunut tuoreisiin raaka-aineisiin, ettei millään totu Englantilaiseen ruokakulttuurin. Pubi-ruoissa yleisesti ei ole mitään vikaa, esim. Dublinissa syötiin superhyviä annoksia - se on ehkä vain se, ettei itse osaa samalla tavalla yhdistää ja löytää reseptejä täällä kuin muualla. Eli personal-kokki ei olisi huono homma lainkaan, joku Jamie Oliver :D

//the difference between french and english is quite huge as you can see. It might be the fact that your used to the fresh raw materials back home, that i don't get used to the English food culture. Though, the pub foods are fine over here, in Dublin we had some great dishes. Probably it is the fact that i haven't learned to combine the right foods together. So a Jamie Oliver in the kitchen wouldn't be bad at all:D

Nyt vähän tekee lauantai-ostoksia, tänään on hieno päivä (toistaiseksi) verrattuna eiliseen  myrskysäähän! Täällä pohjoisessa ei oikeasti voi ikinä tietää kun kelit muuttuu niin äkkiä tuulen takia..

/now out in the nice weather, which is for the moment very nice, though you never know in the north, it might change in a second..

Have a happy weekend!//Nina

Kommentit