London the sightseeing





















New York voisi joillain tulla mieleen kun katselee noita river district-kuvia, ainakin mulla tuli rakennuksista vähän sama mieleen, en tosin ole nykissä käynyt mutta mitä leffoista ja kuvista on central park-maisemaa nähnyt niin hyvin paljon samanlaista! Oli todella kivalla alueella meidän hotelli, ja hyvä kun saatiin bongattua ajoissa huoneen suhteellisen lompakko-ystävällisestä hotellista(Strand Continental), muut olisivat sitten menneet hintatasoltaan aika paljon opiskelijabudjetin yli.. Lontoossa kun on kallista, en oikein tiedä miten siellä opiskelijat voivat pärjätä, sen verran siellä on houkutteita shoppailuun ja kulttuuriin, mulla karisi ainakin lompsa tuon viikonlopun aikana:D kun kaikki, elokuvalippua myöten, on kalliimpaa kuin pohjoisessa.

Mutta still, vielä ei ole päätä huimaavaa kun on Suomen hintatasoon tottunut, niin lähinnä ehkä se sama taso on Lontoossa- paitsi että majoitus maksaa enemmän tunnetuissa suurkaupungeissa, meidän hotelli kun oli ehkä enemmän hostelli-luokkaa vaikka hotelli-nimellä menikin, niin siitä maksettiin noin 40 puntaa/yö, verrattuna Dubliniin, samantasoinen majoitus 12€/yö, eli siitä näkyy erot, vaikka suurkaupunki on sekin.



Matka jatkui Buckingham Palacelle, jossa oli kovakin väenpaljous, ja mietittiin sitten että mistäs moinen, tottakai kaikki haluu sen nähdä mutta väen määrä oli jokseenkin eriskummallinen, kävi sitten ilmi että ne oli vaihtamassa vartijaa....ja tämä tapahtuu päivittäin samaan aikaan, eli siksi moinen rysäkkä :D tästä huomaa, miten pienikin liikehdintä palatsilla saa ryysistä aikaan. Anyway, tämä oli niin London kuin olla ja voi, nyt tuli fiilis että siellä ollaan! Nuo orchestra-miehet turkishattuineen löi pisteen I:n päälle:)


Lontoossa näkee niin paljon päivän aikana, jos vaan jaksaa käppäillä. Kuten kaikilla suurkaupunki-sightseeing lomilla, tämäkään ei tuntunut sinänsä lomalta, ainakaan jaloissa :D mutta siitä kannattaa ottaa kaiken irti niin kauan kuin pystyy, mun mielestä kans parhaat kokemukset ovat maksuttomia, toki rundi tuolla Eyellä olis ollu ihan kiva, maksoi 20 puntaa eli aika suolainen ja keli oli kolea, täytyy ilman muuta kesällä tai lämpimämmällä säällä tehdä rundi. Tosin gondolit taitaa olla aika hyvin lämmitetty:)



Picadilly Circuksen kupeessa olisi yksi paikka, jota suosittelisin eko-ystäville: Wholefoods UK-ketjun massiivinen ekoruokakauppa. Oli täynnä herkullisia tuoreita hedelmiä, kuin myös kuivattuja variantteja (mangolastut-nam!) ja muuta hyvää, löytyi myöskin rye-bread eli täyttä ruisleipää!! mikä on jokseenkin harvinainen löytö näillä leveysasteilla. Ostin paketin sitä, ja yhtä tosi hyvää tuoretta mansikkasmoothieta. On se vain niin, että ekologinen maistuu aina parhaimmalle! Tässä kaupassa et e-koodeihin törmää.

Kauppa vilisi porukkaa, eli tästä huomaa totisesti tämänhetken ekoilu-trendin. Siihenhän on luonteva selitys, sillä ekoruokaa suosimalla tiedät tarkalleen, mitä sinulle tarjotaan, etkä osta niin sanotusti sikaa säkissä. Varsinkin nykymaailmassa ihmiset arvostaa rehtiä ja reilua toimintaa, eli eko on ainut tapa tietää täysin, mitä saat rahallasi.

Eli siinä ne Lontoo-kuvat olisi! :) Se on tosiaan mahtava kaupunki kokea silmästä silmään, mun mielestä viikonloppu on ihan sopiva, mutta kuten jo tokaistu niin mitä ei Lontoosta löydy sitä ei ole olemassakaan; eli jos haluaa perinpohjin tutustua ja välttää jalkojen pahan nipistelyn kävelypäivän päätteeksi, suosittelen vaikka pidennettyä viikonloppua, torstaista-sunnuntaihin. Luulen,että viikko voisi olla vähän liian pitkä pelkälle kaupunkilomalle, mutta kaikki tyylllään. Mulle toi viikonloppu oli jo aika antoisa :)

Ensi kertaan! //Nina

/there was all the rest of the London pictures, the sightseeing ones, hope you enjoyed! You see so much in the city already during one day, if you are prepared to walk til' your feet get slightly hurt.. :) It truly is a city to explore, what you don't find there doesn't exist..but a weekend in my opinion is a good length holiday, if you want to explore everything a bit deeper and avoid the feet getting too tired so maybe four days is ok. For me, the weekend was already giveing a lot of great new experiences:)

Kommentit